Sundsvalls kommun kommer att införa LOV, lagen om valfrihet inom hemtjänsten under 2012. I vår ambition att genomföra reformen på bästa möjliga sätt både för våra äldre och för medarbetarna, vill vi inhämta kunskap från de kommuner där det här arbetet har varit mest framgångsrikt. På måndag kommer en delegation från Järfälla att besöka Sundsvall för att berätta om sina erfarenheter kring införandet av LOV. Där har reformen bland annat inneburit att kommunens egen hemtjänst har förbättrat sin kvalitet avsevärt och blivit ett självklart val för en stor del av Järfällas hemtjänstkunder.

- I Järfälla har medarbetarna i hemtjänsten verkligen lyckats ta till sig ett kundorienterat arbetssätt och det har varit en stor framgångsfaktor. Vi tror att måndagens seminarium är ett jättebra tillfälle att ge så många som möjligt av vår egen hemtjänstpersonal chansen att få lyssna, ställa frågor och inspireras av några som redan har gjort den resa vi själva precis har påbörjat, säger socialnämndens ordförande i Sundsvall Else Ammor (M). Även opposition och andra intresserade har bjudits in till seminariet som pågår under hela måndagen i Stadshuset och i samband med lunchen klockan 12.00 inbjuds media till en frågestund med Järfälladelegationen och styrande politiker i Sundsvall. Pressträffen sker i foajén utanför spegelsalen.

- Jag brinner för omsorgen och jag upplever att detta ger mig mycket kraft och ork för att driva organisationsutveckling. Jag hoppas mitt besök hos er kan inspirera medarbetarna i Sundsvalls kommun, säger Fenote Mengesha som är verksamhetschef i Järfälla. Förutom Fenote, så deltar från Järfälla även projektledaren Sandra Kleveland och verksamhetskonsulten Inger Brandell.

Else Ammor och Hans Brynielsson (KD), vice ordförande i Socialnämnden, samt kommunstyrelsens ordförande Magnus Sjödin (M) finns med från den politiska majoriteten i Sundsvall.