Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt förnekar sig aldrig. Han vill stoppa "vinstslöseriet" i skolan. Han vill göra något åt detta, likväl som i andra delar av det han kallar för välfärden. Med det menar han uppenbart att slöseriet och ineffektiviteten i offentligt driven verksamhet är helt i sin ordning.

- Vänsterpartiet lever fortfarande kvar i sitt kommunistiska rus, bara politiken får bestämma allt och att alla är direkt avlönade av politiska institutioner så kommer vi att leva i Utopias rike säger fullmäktigeledamoten i Sundsvall, Mikael Gäfvert i ett uttalande.

Även Civilminister Ardalan Shekarabi(S) som menar att "ordning och reda ska råda i hela välfärden" får en "känga" av Mikael Gäfvert(M). Gäfvert menar att både Shekarabi och Sjöstedt borde effektivisera i sitt eget hus innan de går ut och kritiserar andra som både skapar vinster, kvalitet och valfrihet till lägre kostnader.

- Uppenbart spelar det ingen roll hur slöseriet av skattemedel får fortgå i den offentliga sektorn, bara ingen annan aktör erbjuds göra det bättre och än värre tjäna pengar på det fortsätter Gäfvert.

Både Sjöstedt och Shekarabi glömmer visst att de själva är avlönade av offentlig sektor och deras vinst i förhållande till andra löntagare har de visst glömt. Likväl som att alla vägar, skolhus. andra offentliga byggnader, konsulter i offentlig sektor samt läkemedelsindustri etc. uppenbart medverkar till "vinstslöseriet".
- Vad är det dessa herrar vill? Femårsplaner och offentliga kolchoser undrar Mikael Gäfvert(M).