Ett glädjande besked från Margareta Johansson kom idag när hon säger att hon vill bevara Lill-gården. Dock kan man inte låta bli att förundras över Johanssons logik och framför allt brist på planering detta säger Magnus Sjödin moderat oppositionsråd i Sundsvall.

– Detta besked skall naturligtvis ses som en delseger för alla de frivilliga krafter som arbetat för att bevara Lillgården. Låt oss för Sundsvalls kulturarvs skull hoppas att det inte bara är tomma ord utan det finns allvar bakom säger Sjödin.

– Ännu bättre vore att Johansson då hon nu säger sig att hon tar åt sig av kritiken i detta fall, också lyssnade på den massiva kritik mot hela scenhusprojektet säger Sjödin.

– Vi moderater har tidigare kraftigt ifrågasatt planeringen och hanteringen av hela detta projekt. När nu Johannsson i elfte timmen kovänder är jag övertygad om att hela tidsplaneringen kommer att skjutas i sank. Därför blir mitt krav att kommunen undersöker möjligheten att växla EU medlen från scenhuset till äventyrsbadet än mer aktuellt säger Sjödin.

– Jag blir alltmer förvånad och övertygad om att majoritetens bristande logik och planeringsförmåga på sikt kommer att innebära att Sundsvalls medborgare kommer att få betala dyrt för detta projekt. Beskedet idag är ännu ett bevis på socialdemokratins sätt att sköta kommunen, fort och fel avslutar Sjödin.