Bojkotta taxi tills problemen är lösta för de gamla och sjuka! Ännu en gång kan vi i media läsa att Samtrans och taxibolagen inte klarar av sin uppgift med färdtjänsten. Denna gång är det en 79-årig kvinna och en utvecklingsstörd kvinna som drabbats av dålig kommunikation mellan Samtrans och taxi. Man blir heligt förbannad då man gång på gång måste läsa om sådana här händelser i media. Personligen kommer jag att bojkotta taxi när jag skall ut och resa tills detta rättas till, och jag uppmanar alla andra att göra det samma. Detta säger idag Magnus Sjödin ers. i kommunstyrelsen för moderaterna i Sundsvalls kommun.

- Samtrans och taxibolagen verkar inte ta detta problem med missade resor, långa väntetider mm på allvar för att det ”bara” är gamla och sjuka som drabbas. Beror detta på att det är grupp människor som oftast inte har samma röststyrka som unga och friska personer.

Jag skulle vilja se hur taxibolagen hanterat en liknande situation om t.ex. flygtaxi inte fungerat. Då hade nog problemet varit löst för länge sen säger Sjödin.

- Jag anser att ledningarna både i Samtrans och i taxi borde skämmas då de inte verkar kunna lösa detta. Att skylla på olyckliga omständigheter varje gång håller inte. De som är i behov av dessa transporter skall inte behöva oroa sig för om transporten kommer i tid eller inte, detta skall bara fungera. Internt käbbel mellan dessa båda parter skall inte under några som helst omständigheter behöva drabba tredje man fortsätter Sjödin.

- Då dessa problem fortsätter måste kommunledningen ta tag i detta och se till att Samtrans och taxibolagen verkligen sätter sig ner och tillsammans löser problemet. Jag kommer att till nästa kommunstyrelse ta upp detta och hoppas att kommunledningen instämmer i detta och att vi på allvar från politiskt håll kan hjälpa till att lösa problemet. Blir det ingen bättring finns det dessutom ett väldigt bra sätt för kommunen och även landstinget att påverka genom att helt enkelt sluta med att anlita taxi när politiker och anställda skall ut och resa fortsätter Sjödin.

- Man blir heligt förbannad då man gång på gång måste läsa om sådana här händelser i media frågan är inte om utan när någon blir allvarligt skadad eller på annat sätt råkar riktigt illa ut. Personligen kommer jag att bojkotta taxi när jag skall ut och resa tills detta rättas till och jag uppmanar alla andra att göra det samma. Det är det enda sätt vi direkt kan visa taxibolagen att vi tycker det här är dåligt avslutar Sjödin.