I Dagbladet kan man idag läsa att målartians ombudsman Lars-Arne Grindborg kritiserar Sundsvall Hockey för att ha målat barnklinikens lokaler. Först trodde jag att det var et skämt när jag hörde talas om fackets reaktion men tyvärr verkar kritiken vara allvarligt menad. Tydligen kan man hitta fel överallt om man vill. Detta säger idag Magnus Sjödin ers.Kommunstyrelsen i Sundsvall då han tagit del av artikeln i tidningen.

 –Detta visar på hur ett samarbete mellan idrotten och samhället ska fungera. Ibland måste man tänka längre än näsan räcker och göra det som är bäst för de inblandande, denna gång sjuka barn säger Sjödin.

 – Jag har full förståelse för att facket vill att målarna ska ha jobb men jag tror inte att en korridor gör någon större skillnad för deras arbetsmarknad i Sundsvall. Däremot tror jag att barnen och personalen på barnkliniken står ut med att det kommit lite färg på socklar och tak istället för att ha kvar den slitna färgen från 1975 fortsätter Sjödin.

  – Jag tycker att Sundsvall hockey är värd en eloge för sin insats och jag hoppas att de inte tar åt sig av kritiken utan fortsätter på detta sätt i framtiden. Hellre målande idrottsmän som gör en samhällsinsats än griniga gamla gubbar som bara gnäller avslutar Sjödin.