Förslaget från rikspolisstyrelsen att bilägaren och inte föraren skall få böter vid fortkörning som registreras av övervakningskameror kommer att ge ett angiveri samhälle. Detta säger idag den moderate riksdagsledamoten Bertil Kjellberg när han tagit del av förslaget.

- Detta förslag kommer inte på något sätt att få ner hastigheten på våra vägar om föraren som begår brottet kan slippa påföljd. Självklart är det så att det är den person som framför fordonet som skall böta för förseelsen säger Kjellberg.
 - Förmodligen kommer det dessutom att bidra till att vi får ett angiverisamhälle och fler personer som tar lagen i egna händer när de skall ”inkassera” bötesbeloppet från en person som lånat bilen och kört för fort fortsätter Kjellberg.
 - Den här typen av förslag visar att det blir mer och mer uppenbart att polisen har för dåliga resurser för att klara av sin uppgift. Detta löser man med fler synliga poliser efter vägarna och inte med ännu fler övervakningskameror fortsätter Kjellberg.
- Dessutom kan man fundera över hur man ställer sig i det fall när någon kört över 30 km/h för fort, är det då bilägaren som skall tappa körkortet? Jag anser att detta är ett mycket ogenomtänkt förslag som förhoppningsvis aldrig ser dagens ljus avslutar Kjellberg.