Landshövding Gerhard Larsson är fel ute när han vill satsa 17 statliga miljoner på ett scenhus i Sundsvall, detta säger idag riksdagsledamoten Bertil Kjellberg och oppositionsrådet Åsa Möller när de hört landshövdingens förslag.

- Byggandet av ett scenhus i Sundsvall är en fråga som starkt engagerat de boende i kommunen och det finns en stark opinion mot bygget fortsätter Kjellberg och Möller.

- Skall staten via regionalt stöd dela ut pengar till olika projekt skall pengarna satsas där de gör mest nytta. Det finns delar av vårt län som har stora problem med sin arbetsmarknad. Inte minst Ånge upplever i dagarna hur ett stort antal arbetstillfällen försvinner ifrån kommunen.

Att då satsa 17 miljoner på en företeelse som inte på ett avgörande sätt påverkar företagandet i Sundsvall är anmärkningsvärt fortsätter Kjellberg och Möller. - Så mycket solidaritet måste finnas inom länet att vi som bor vid kusten och har en bättre arbetsmarknad avstår när det är kärvt för våra grannar i väster slutar Kjellberg och Möller.